søndag 21. august 2011

Vi trenger flere enn to SV-ere i Lærdal kommunestyre!

I denne perioden har SV hatt to representanter i Lærdal kommunestyre;  Jan Olav Fretland og Kari Blåflat. Disse to har gjort en god og viktig innsats i utvalg, kommunestyredebatter og ellers. Jeg er overbevist om at de har påvirket enkeltsaker gjennom det arbeidet de har gjort, både i formelle og uformelle fora.

Men fordi SV bare fikk inn to representanter ved forrige valg har partiet ikke hatt plass i formannskapet. Dermed er det saker og beslutninger i kommunen som Fretland og Blåflat (og Lærdal SV ellers) først har fått kjennskap til gjennom avisene eller "på bygda". Dette har gjort det vanskeligere å ha oversikt. Det har ofte vært nesten umulig å påvirke sakene i en tidlig fase. Det har også vært tungt å få egne saker satt opp på dagsorden. For at SV skal kunne reell innflytelse trenger vi en større gruppe, og det kan du som velger hjelpe oss med!

Som illustrasjonen viser (hentet fra "Poll of polls") ligger vi pr i dag an til å få inn to representanter, som sist. Jan Olav Fretland og jeg er kumulerte øverst på lista, så det er sannsynlig at det blir oss to. Vi vil stå hardt på for sakene som Lærdal SV har fremhevet i valgbrosjyren og i programmet - og ikke minst for de rødgrønne verdiene i alle saker som kommer opp i perioden.

Men jeg ber alle dere som ønsker en rødgrønn politikk i Lærdal om å hjelpe oss til å øke SV-gruppa ved dette valget. Om vi får inn 3, 4, 5 eller flere representanter vil vi få en helt annen gjennomslagskraft i styringen av kommunen og utviklingen av Lærdalssamfunnet.

Som du ser i valgbrosjyren, har Lærdal SV en solid liste på hele 20 personer som viser ansikt og er villige til å stille opp i kommende kommunestyre, folk med livserfaring, yrkeserfaring og ledererfaring. Samlet sitter vi på mye kunnskap og ressurser som vi gjerne vil bruke til gode for Lærdals innbyggere.

Lærdal SV har fem perioder bak oss i kommunestyret. Det er et åpent og godt samarbeidsklima hos oss. Selv om vi bare har hatt to representanter i kommunestyret, er vi langt flere som deltar på gruppemøtene og forberedelsene til kommunestyremøtene. Våre listekandidater er derfor godt rustet og har stort pågangsmot foran 2011-2015.

Jeg ber deg som ønsker en fornuftig og gjennomtenkt rødgrønn politikk i Lærdal de neste fire årene: Bruk lista vår og stem SV ved kommunevalget! 


Lærdal trenger SV, og vi trenger din stemme.

Bente Øien Hauge
2. kandidat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar