torsdag 22. september 2011

Forhandlinger

Etter kommunevalget i Lærdal har Senterpartiet og Arbeiderpartiet som kjent forhandlet om en politisk plattform og posisjoner. Førstkommende mandag skal det være medlemsmøter i begge partiene for å ta stilling til resultatet.

Lærdal SV har alt fra valgkvelden gjort flere henvendelser til andre partier - spesielt Arbeiderpartiet, men også de to som nå forhandler - om vår interesse for å være med i et samarbeid. Vi har dessverre ikke fått noen positiv respons. Det kan se ut som kursen ble fastlagt kort tid etter at valgresultatet for Lærdal var kjent - da Arne Sanden (Ap) og Lars Petter Nesse (Sp) sammen ankom den felles valgvaken på Kvammes og umiddelbart samlet sine tropper til forhandlingsstart.

I Lærdal SV vet vi altså ikke mer om situasjonen enn det som kommer fram i mediene.

Det er klart at med entusiasmen fra valgkampen og en kommunestyregruppe som vokste til tre hadde vi ønsket å få en hånd på rattet, vi òg. Men skulle det endelige resultatet bli som det nå ser ut til, må vi gjøre det beste ut av situasjonen og bidra konstruktivt til en positiv utvikling i kommunen. Også fra bakerste benk i kommunestyresalen kan vi ta initiativ, jobbe med å få belyst saker og søke å påvirke gjennom argumentasjon.

Takk til alle som har stemt på oss og oppmuntret oss i valgkampen! Nå håper vi at mange vil engasjere seg gjennom gruppemøtene våre i de neste fire årene og bidra med kunnskap og synspunkter. Lærdal SV skal holde fast på arbeidsformen med brede diskusjoner om sakene i gruppemøtene på biblioteket. Standpunkt skal brynes i åpne rom, ikke avgjøres på kammerset. Den demokratiske arbeidsformen vår er spesielt viktig når det er så tette bånd mellom de som kom inn, og i den nye kommunestyregruppa er vi svært bevisste på dette.

Lærdal SV vil også arrangere ulike temamøter og jobbe med å utvikle lokallaget så vi står enda bedre rustet til neste kommunevalg. Nye medlemmer er hjertelig velkomne!

Bente Øien Hauge,
nyvalgt kommunestyrerepresentant

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar